Vad kostar en hemsida? Campagon svarar!

Läsningen tar ca 5-10 minuter.
I vår bransch är detta en vanligt förekommande fråga, både från potentiella kunder, vänner och bekanta. Det simpla och tråkiga svaret är att det är nästintill omöjligt att svara på direkt. Man kan givetvis generalisera och uppskatta, men sanningen är den att priset bestäms helt och hållet efter kundens behov. Vill kunden ha möjlighet att administrera innehållet själv? Behöver webbplatsen kunna kommunicera med andra system? Skall webbplatsen innehålla en objektvisning? Ska objektvisningen vara med eller utan sökning? Hur viktig är designen? Vem skall producera innehållet? Skall webbplatsen innehålla sociala medier eller en blogg? Behöver den vara mobil- och skärmanpassad?

Detta är frågor som kraftigt kan ändra priset på vad just er webbplats kostar. Priset kan också variera ordentligt från byrå till byrå, ni kanske har skickat en förfrågan till fyra olika och fått tillbaka en offert på 10.000 kr, en på 100.000 kr och två någonstans mittemellan. Det hela handlar om att se till så att man, tillsammans med webbyrån, har samma vision och ambition. En webbyrå som förstår er bransch underlättar arbete avsevärt! Många ser, felaktigt menar vi, på en webbplats som något nödvändigt ont och som bara kostar pengar. Vi på Campagons webbyrå anser att en webbplats skall vara en investering som skall betala tillbaka sig i form av starkare varumärke, ökad försäljning samt möjlighet att nå ut till fler människor som skapar nya kontakter och framtida affärer.

Exempel:
VAD KOSTAR EN BIL?

Vi leker med tanken att du ska köpa en bil. Du går in till en bilhandlare och säger ”Vad kostar en ny bil?”.
Utan några som helst krav eller önskemål vill du bara ha en ny bil med en ratt, fyra hjul och en motor. Men vänta nu, låt oss backa bandet! För troligtvis är dina krav på en ny bil betydligt större än så!

Hur många är ni i familjen? Ljus eller mörk klädsel? Tre- eller femdörrar? Bensin, diesel, el eller hybrid? Åker du mest i stan eller landsväg? Ska den vara framhjulsdriven? Behöver du dragkrok? Automatisk eller manuell växellåda? Är det viktigt att bilen är säker? Aluminiumfälgar? Ska den vara liten och smidig eller stor och rymlig? Behöver du fyrhjulsdrift? Glastak? Plats för barnstol eller hund? Behöver du navigator? Takrails med takbox? Vill du spela musik från telefonen i bilens högtalare? Hur många mil kör du per år? Behöver du vinterdäck? Automatisk eller manuell AC? Bekväma säten? Starkare motor? 

När det väl kommer till kritan är frågorna väldigt många, vilket gör det svårt att direkt svara på frågan "Vad kostar en ny bil?". Att köpa en ny bil är precis samma sak som att köpa en ny hemsida. Du måste veta vilka krav och behov du har för att ditt köp av hemsida ska bli rätt för just dig och ditt företag. 

Varför Campagons hemsidor?
Våra hemsidor är unikt framtagna för husvagns- och husbilsbranschen, ingen annan leverantör erbjuder detta! Med våra hemsidor gör vi det enkelt för era husvagns- och husbilskunder att hitta vad de söker efter utifrån deras behov, önskemål och krav på sitt nya fritidsfordon.

Ta vår sökmotor med objektvisning som exempel, som vi kallar Accesspaket. I vårt Accesspaket för er egen hemsida kan kunden söka efter den dragvikt som kunden max får dra med deras bil, de kan söka efter den planlösning som de behöver, en prisnivå efter deras ekonomi, om de exempelvis vill ha ALDE eller förtält, m.m. 

Campagons hemsidor, tillsammmans med alla andra av våra produkter, är uppbyggda på precis samma sätt. De är helt skräddarsydda för husvagns- och husbilsbranschen. Och på ett sådant sätt som gör det lättare för kunderna att direkt hitta vad de söker efter, samtidigt som ert arbete både blir enklare och mer tidsbesparande! För oss på Campagon är det viktigt med nöjda kunder och därför utvecklar vi ständigt våra nuvarande och nya produkter för att ni ska bli ännu bättre och sälja ännu mer!

Ni är idag beroende av nätet för att synas och sälja era produkter. Er hemsida är er utställningshall på nätet som är öppen för era kunder 24 timmar om dygnet, under årets alla dagar! Ett otroligt viktigt skyltfönster där era kunder kan läsa om era produkter, kolla bilderna och bygga upp sitt intresse inför ett kommande köp. Mer än 9 av 10 köp börjar faktiskt på nätet!

Många husvagnar och husbilar idag kostar lika mycket som en fullutrustad Porsche 911 eller Audi Q5:a. Att ha en hemsida som inte är modern, mobilanpassad eller lättnavigerad är någon som inga kunder idag accepterar. Uppdatera er hemsida idag, för er och era kunders skull!

Alla Campagons produkter är otroligt lättnavigerade, moderna och passar för alla skärmstorlekar.

Utöver vår egna sajt, Campagon.se, så har vi effektiva systemkopplingar med Verendus Affärsstöd, Bytbil.com och Blocket.se genom Bytbil. Detta gör att ni hanterar allt på ett ställe, men att alla era objektannonser syns på alla sajter ni vill med minsta möjliga ansträngning. Vi rekommenderar alla våra kunder att annonsera med era objektannonser på så många sajter som möjligt, då detta ökar chanserna att Google optimerar era objektannonser och att kunderna lättare hittar era fordon. Det är dessutom extremt billigt att annonsera med alla era fordon på alla Köp- & Säljsajter dygnet runt i jämförelse med vad exempelvis en dyr tidningsannons ger vid det korta tillfället som den visas.

TIPS! Använd en webbbyrå som kan leverera branschanpassade produkter och som håller måttet utifrån era krav och specification. Det kommer bli mycket billigare och mindre tidskrävande i längden!

Så vad kostar då en ny hemsida?
Låt oss ge ett prisexempel. En ny kund kontaktar oss, de har en 2-10 år gammal hemsida byggd på det gamla sättet, som skulle behöva rustas upp. De vill ha en ny användarvänlig och "snygg" hemsida. De vill att webbplatsen ska få ett estetiskt ansiktslyft, de vill kunna hantera innehållet själva med något CMS (publiceringsverktyg), publicera nyheter, presentera sitt företag och tjänster, ha med kontaktinformation, smidiga formulärer, tydlig objektvisning med branschanpassad sökning, systemkopplingar till andra viktiga kanaler som säljsajter och affärsstöd, en Google-karta, m.m. I runda slängar har de runt 10 sidor med text och bildinnehåll som skall produceras. Dessutom skall webbplatsen vara i responsiv design, så att den även visas lika bra i mobiltelefoner och surfplattor som i en dator. I ett fall som detta, är det ofta kraven på design, funktion och utformning som kan innebära de största skillnaderna i priset.

Prisexempel, ovanstående:
Analys/research: 4h
Design/funktionalitet/utformning: 18h
Utveckling/CMS-implementation/systemintegration: 15h
Lansering/projektledning/testning: 8h
Totalt: 45h x 900 kr = pris: 40.500 kr exkl. Accesspaket (ca 10.000 kr från annan leverantör) = 50.500 kr

Campagon har tagit fram en skräddarsydd och skärmanpassad hemsida för återförsäljare inom husvagns- och husbilsbranschen, som innehåller samtliga viktiga funktioner för en ökad försäljning och med en tydlig presentation av ert företag och era fordon på nätet. 
Ert inköpspris: responsiv Hemsida 29.900 kr + Accesspaket (från Campagon) 5.900 kr = 35.800 kr

TÄNK PÅ ATT: Oavsett vem som levererar er nya hemsida, så måste ni köpa in ett Accesspaket separat. Det finns idag två leverantörerer av Accesspaket, Campagon och Bytbil, varav det bara är Campagon som har Accesspaket med unikt branschanpassade sökkriterier för husvagnar och husbilar. Campagons Accesspaket levereras dessutom alltid i responsiv design och är billigare i inköp!

Hos Campagon får du all hjälp du behöver. När du köper produkter från Campagon så köper du topmoderna produkter från det allra högsta premiumsegmentet. Vi levererar dem absolut bästa produkterna på marknaden och till dem garanterat bästa priserna!

Ni behöver bara en leverantör för att öka er försäljning, ni är varmt välkomna att höra av er till oss!
 

Kontakta oss:

Andreas Johansson
FÖRSÄLJNINGSCHEF
info@campagon.se